torstai 17. lokakuuta 2013

Ratapituuksia ja erityishuomioita

Mahoton 170,6 km (26 rastia)
Runtu 131,1 km (17 rastia)
Marssi 101,8 km (15 rastia)
Maraton 53,5 km (9 rastia)
Pöräys 34,8 km (5 rastia)

Rasteja on yhteensä 26. Ne merkitään rastiohjeissa kuvatuille paikoille heijastinteipillä ja jesarilla, johon on kirjoitettu koodisana.

Uintirastin sakko n. 3,3 km pientä polkua. Reittiä ei ole viitoitettu!

Radat on mitattu optimaalista juoksureittiä pitkin, joten pyöräilijöille saattaa tulla muutama kilometri lisää.

Mammuttimarssi ei ole suunnistuskilpailu, joten rastipisteet eivät ole vaikeita, eivätkä ne ole ns. umpimetsässä. Jonkinlainen kartanlukutaito on kuitenkin pakollista, koska minkäänlaista viitoitusta ei ole missään. Lisäksi ensimmäiset 10 tuntia edetään pilkkopimeässä. Kompassi kannattaa ottaa mukaan, edellyttäen, että sitä osaa myös käyttää.

Mammuttimarssi ei ole myöskään polkujuoksutapahtuma. Valtaosa radasta on jonkinlaista tietä, kovempaa tai pehmeämpää. Toisinaan väliin mahtuu myös pätkä polkua ja mahdollisesti (reitinvalinnasta riippuen) silkkaa metsää. Osa radasta kiertää metsissä tai maaseudulla, mutta hehkeää urheilijaolemustaan pääsee esittelemään myös hieman urbaanimpaan ympäristöön.

Muistattehan varustautua hyvillä lampuilla ja heijastimilla sekä kirkkasvärisellä vaatetuksella (hirvenmetsästysaika)! Henkilökohtaisen vakuutuksen kattavuus koskien tämän tyyppisiä tapahtumia on syytä tarkistaa, sillä Peräkylän Ponnistus ei ole vakuuttanut kilpailijoita mitenkään.

Liikennöidyille seuduille tultaessa on muistettava noudattaa erityistä varovaisuutta autojen "seassa" hortoillessa. Mahottoman ja Runtun rastiohjeisiin on merkitty kaksi erityishuomiota, jotka koskevat yksityisalueita. Noudattakaa niitä ehdottomasti! Myös muiden sarjojen kilpailijoiden on muistettava säännöt, joiden mukaan tonteille ja piha-alueille meno on ehdottomasti kielletty! Olkaa kohteliaita mahdollisesti tapaamillenne normaali-ihmisille: liikkukaa huomaamattomasti (esim. valoja voi himmentää talojen lähelle tultaessa), hidastakaa (pyörillä) ja väistäkää. Toivottavasti kilpailijoiden jäljiltä Raaseporiin ei jää ainuttakaan geelipussia tai patukankuorta, roskiksia kyllä löytyy matkanvarrelta.

Hyvää kisaa! Uintirasti testataan tulevana viikonloppuna...

Uimarasti

1 kommentti:

  1. Mitäs "säännöt" sanovat tänä päivänä GPS käytöstä... mm. kännyn maastokartta-sovellukset alkaa olla aika hyviä tänä päivänä.

    VastaaPoista